Siste artikler
14 desember 2022
GroPro AB ligger i byen Bjuv, den såkalte «svenske ertehovedstaden». Bli med oss og møt administrerende direktør Bengt Persson, en pioner innen utvikling av sirkulær matproduksjon, og se hvordan Green Origin -gass bidrar til å begrense karbonintensiteten i matproduksjonen hans.
18 oktober 2022
Marcel Magér, Sales Director E&P/M&P Denmark & Norway at Air Liquide and Brian Rudolph, Group Purchasing Manager at Steel Products
14 juni 2022
Air Liquide har tatt flere ambisiøse og vidtrekkende initiativer som en del av konsernets veikart for energikonvertering.
1 april 2022
IKEAs varehus i Malmö ønsker i størst mulig grad å bidra til resirkulering, også når det gjelder eget kjøkken. Og hva kan gi et større bidrag enn når man dyrker salaten lokalt med avansert teknologi og klimasmart gass i en container som står på parkeringsplassen til varehuset?
10 januar 2022
En viktig grunn til at næringsmidler har begrenset holdbarhet, er oksygenet i luften. Oksygen fremmer utviklingen av en rekke bakterier og mikrober, som igjen angriper næringsmidlet.
20 september 2021
Talloljen raffineres og blir til råmateriale for farger, smøremiddel og lim. I produksjonsprosessen for tallolje og harpiks kreves det flytende nitrogen.
1 mai 2021
Bærekraftig utvikling er ikke lenger noen parentes på virksomhetens nettsider eller i årsregnskapene. Offentligheten forventer – og framfor alt planeten vår behøver – ytterligere innsats fra bedrifter i dag. Alle må helhjertet og reelt arbeide for en bærekraftig fremtid . Utenom alle små forandringer som vi gjør på arbeidsplassene våre, kan bedrifter ta et større ansvar og arbeide strukturert og målbevisst fremover. I Air Liquide kontrollerer vi våre interne prosesser og ser på produktenes egenskaper og hvordan vi kan bidra til bærekraftige løsninger, samt så klart hvem vi velger som leverandører og samarbeidspartnere.
22 april 2021
Den nye europeiske F-gassforordningen, som trådte i kraft allerede i 2015, er en stor utfordring for HVACR-industrien (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration). Målet med forordningen, som er en del av European Climate Change Program, er å redusere utslippene av bestemte fluorholdige klimagasser som bidrar til den globale oppvarmingen. HVACR-industrien påvirkes av forordningen i og med at kjølemidlene som brukes i bl.a. varmepumper, kjøle- eller fryseutstyr nå må fases ut ved nyinstallering og service på grunn av høy miljøpåvirkning.
5 februar 2021
Karbondioksid er et praktisk og sunnere alternativ til svovel- og saltsyre når man vil justere pH-verdien i avløpsvannet i et renseanlegg. I tillegg til å være mer miljøvennlig og økonomisk, er en løsning med karbondioksid trygg og enkel å håndtere for personalet.
2 desember 2020
Hele 1,2 milliarder tonn næringsmidler går til spille hvert år på verdensbasis. Dette er etisk forkastelig og et økonomisk sløseri som koster nærmere 825 milliarder euro per år. All utvikling som bidrar til å bekjempe matsvinn, er derfor svært velkommen.
29 oktober 2020
For oss er sikkerhet førsteprioritering og det vil det alltid være. «Safety first» er det viktigste for hele virksomheten vår og står øverst på agendaen både ved interne møter og ved kundemøter. Vi vil derfor gjerne ta deg med på en «safety walk»!
9 oktober 2020
Det er ingen enkel oppgave å velge og utforme egnet emballasje til næringsmiddelprodukter, særlig fordi emballasjens kvalitet og utseende har stor betydning for produktets attraktivitet. Én av de viktigste faktorene når det gjelder kvalitet, er selvsagt holdbarheten. Lengre holdbarhet er ikke bare en fordel for produsenten, men også for forbrukeren.
30 juli 2020
Ole's, som ligger i Edsevö i Finland, er et familieforetak som produserer hamburgere og kebabprodukter av høy kvalitet. Produktene selges til grossister, restauranter og hamburgerrestauranter over hele Finland. Foretaket, som er svært opptatt av bærekraft, har sågar lansert den første klimanøytrale biffen noensinne.
28 mai 2020
De fleste av dagens bedrifter legger stor vekt på miljø. I tillegg til en genuin omtanke for miljøet og et ønske om å bli mer bærekraftig, handler det om en strategisk beslutning for å innfri en økende etterspørsel etter bærekraftige produkter. Hos Air Liquide har omtanke for miljøet alltid stått sentralt i forretningsvirksomheten. Det er derfor vi utviklet konseptet Green Origin.
17 april 2020
Mange bedrifter har stort fokus på miljø og bærekraft, og ett av de viktigste spørsmålene er hva virksomhetene selv kan gjøre for å redusere CO2-utslippene sine.
10 januar 2020
I datasentre finner man et stort antall servere, vanligvis på relativt kompakte rom. De har ofte en enorm gulvflate – 50 000 m² eller mer er ikke uvanlig – og en stor del av plassen tas opp av lange rader med 19-tommers reoler som er fylte med servere fra topp til bunn. På grunn av all varmen dette genererer, må datasenterne ha kraftig kjøling.
16 august 2019
For ikke så lenge siden var det en selvfølge for de fleste i den vestlige verden at ett av dagens måltider skulle inneholde kjøtt og vegetarianerne utgjorde kun en svært liten gruppe. I dag velger imidlertid stadig flere en livsstil som semi-vegetarianer eller fleksitarianer. Vi skjærer ned på kjøttforbruket, og velger i stedet mer bærekraftige alternativer og mat med høyere grønnsaksinnhold. Til og med verdens største hurtigmatkjede, McDonalds, følger trenden og lanserte sin første veganburger, McVegan, i Sverige og Finland for et par år siden.
11 februar 2019
Å tenke bærekraft i det du gjør er like viktig enten du er fattig eller rik, privatperson eller bedrift. Når du forlenger holdbarheten til næringsmiddelproduktene dine, uten at det går på bekostning av kvalitet og ferskhet, bidrar du til å redusere svinn.