Siste artikler
9 oktober 2020
Det er ingen enkel oppgave å velge og utforme egnet emballasje til næringsmiddelprodukter, særlig fordi emballasjens kvalitet og utseende har stor betydning for produktets attraktivitet. Én av de viktigste faktorene når det gjelder kvalitet, er selvsagt holdbarheten. Lengre holdbarhet er ikke bare en fordel for produsenten, men også for forbrukeren.
30 juli 2020
Ole's, som ligger i Edsevö i Finland, er et familieforetak som produserer hamburgere og kebabprodukter av høy kvalitet. Produktene selges til grossister, restauranter og hamburgerrestauranter over hele Finland. Foretaket, som er svært opptatt av bærekraft, har sågar lansert den første klimanøytrale biffen noensinne.
28 mai 2020
De fleste av dagens bedrifter legger stor vekt på miljø. I tillegg til en genuin omtanke for miljøet og et ønske om å bli mer bærekraftig, handler det om en strategisk beslutning for å innfri en økende etterspørsel etter bærekraftige produkter. Hos Air Liquide har omtanke for miljøet alltid stått sentralt i forretningsvirksomheten. Det er derfor vi utviklet konseptet Green Origin.
17 april 2020
Mange bedrifter har stort fokus på miljø og bærekraft, og ett av de viktigste spørsmålene er hva virksomhetene selv kan gjøre for å redusere CO2-utslippene sine.
10 januar 2020
I datasentre finner man et stort antall servere, vanligvis på relativt kompakte rom. De har ofte en enorm gulvflate – 50 000 m² eller mer er ikke uvanlig – og en stor del av plassen tas opp av lange rader med 19-tommers reoler som er fylte med servere fra topp til bunn. På grunn av all varmen dette genererer, må datasenterne ha kraftig kjøling.
5 september 2019
Karbondioksid er et praktisk og sunnere alternativ til svovel- og saltsyre når man vil justere pH-verdien i avløpsvannet i et renseanlegg. I tillegg til å være mer miljøvennlig og økonomisk, er en løsning med karbondioksid trygg og enkel å håndtere for personalet.
16 august 2019
For ikke så lenge siden var det en selvfølge for de fleste i den vestlige verden at ett av dagens måltider skulle inneholde kjøtt og vegetarianerne utgjorde kun en svært liten gruppe. I dag velger imidlertid stadig flere en livsstil som semi-vegetarianer eller fleksitarianer. Vi skjærer ned på kjøttforbruket, og velger i stedet mer bærekraftige alternativer og mat med høyere grønnsaksinnhold. Til og med verdens største hurtigmatkjede, McDonalds, følger trenden og lanserte sin første veganburger, McVegan, i Sverige og Finland for et par år siden.
11 februar 2019
Å tenke bærekraft i det du gjør er like viktig enten du er fattig eller rik, privatperson eller bedrift. Når du forlenger holdbarheten til næringsmiddelproduktene dine, uten at det går på bekostning av kvalitet og ferskhet, bidrar du til å redusere svinn.
17 oktober 2018
Den nye europeiske F-gassforordningen, som trådte i kraft allerede i 2015, er en stor utfordring for HVACR-industrien (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration). Målet med forordningen, som er en del av European Climate Change Program, er å redusere utslippene av bestemte fluorholdige klimagasser som bidrar til den globale oppvarmingen. HVACR-industrien påvirkes av forordningen i og med at kjølemidlene som brukes i bl.a. varmepumper, kjøle- eller fryseutstyr nå må fases ut ved nyinstallering og service på grunn av høy miljøpåvirkning.
×
Bransje