Siste artikler
1 juni 2022
Det er ikke noe nytt at gassens renhet er svært viktig for hvor pålitelige måleresultatene er i laboratorier. Noe som er mindre kjent, er at utstyrets kvalitet også er svært viktig.
1 juni 2022
Kryogene væsker er mye brukt i laboratorier og i farmasøytisk produksjon, i industrien og til og med i restauranter. Bruken av kryogene væsker gir en rekke unike fordeler, men det medfører også en risiko.
1 oktober 2021
Det finnes en rekke mindre bryggerier i Norden. Noen av disse drives kommersielt, mens andre er kun hobbyprosjekter. Det bemerkelsesverdige er at mange av disse mikrobryggeriene brygger øl av veldig høy kvalitet.
26 mars 2021
De aller fleste laboratorier jobber aktivt med sikkerhet. Likevel forekommer ulykker – noen ganger med alvorlige konsekvenser – som kunne ha vært unngått. Her er en beskrivelse av de fem vanligste områdene der det er fort gjort å gjøre feil når du håndterer gasser på laboratoriet.
25 mars 2021
Du har to måter å velge mellom når du skal kjøpe en bærbar gassflaske. Du kan kjøpe flasken din enten på nett eller hos en av våre forhandlere.
16 februar 2021
Kundene som bruker myGAS i dag vet at det nettbaserte verktøyet egner seg godt til alt det administrative rundt kjøp, produktinformasjon og tidligere bestillinger av gass hos oss. De fleste bruker myGAS fra PC-en på kontoret, men det finnes flere situasjoner hvor du trenger større bevegelighet. Da er myGAS mobilapp et ypperlig supplement som gjør gassbestillingen enklere, samtidig like pålitelig, selvom du er på farten.
19 januar 2021
Vanlige gassflasker egner seg ofte dårlig til arbeid der det er trangt og lite plass. I tillegg til problemene ved fysiske egenskaper som størrelse og vekt passer det tradisjonelle leiesystemet for konvensjonelle gassflasker heller ikke like godt for alle. Dette gjelder blant annet Simo Aittola, innehaveren av VVS-installatøren Pyhäjoen LVI-Tarvike, som har satset på ALbee.
26 november 2020
Man skulle ikke tro det var noen stor vits i å sammenligne gass på gassflasker fra ulike gassleverandører. Produktene fremstår som tilnærmet identiske, og det er kun prisen som ser ut til å skille dem. I praksis er det imidlertid langt mer enn som så...
15 september 2020
Det er ingen hemmelighet at forbedringer av produksjonskvalitet og kostnadseffektivitet – ofte betydelige – kan oppnås hvis en leverandør er villig til å samarbeide aktivt med kundene sine. Spesielt når det gjelder nye produksjonsprosesser, for eksempel FDM-printing basert på metallpulver tilsett mot metall.
18 august 2020
Air Liquide har utarbeidet et nytt white paper rettet mot deg som jobber med gassflasker i det daglige på laboratoriet. I dette dokumentet beskriver vi hvordan du håndterer gassflaskene riktig, og hvilke sikkerhetstiltak du bør ta for å gjøre laboratoriet til en sikker og trygg arbeidsplass for deg og kollegaene dine.
12 mai 2020
Gjennom å bruke ALbee-gassflasker kan de ansatte i DynaMate AB utføre arbeidet sitt raskere og med mindre belastninger. Sveisearbeidet blir sikrere og mer ergonomisk med 5- og 11-liters gassflasker.
2 mars 2020
Solid ekspertise og mer enn 50 års erfaring innenfor varmebehandling gjør Air Liquide til en pålitelig leverandør av gassløsninger av høy kvalitet for varmebehandling. I tillegg til gass, utstyr og installasjoner kan Air Liquide tilby kundene mer verdi gjennom brukstilpasset service for varmebehandlingsprosessen.
28 februar 2020
Den svenske båtprodusenten Arronet Teknik AB fikk et tips av Air Liquide sin sveiseekspert: «Bruk en sveisegassblanding med argon og helium i stedet for rent argon!».  Resultatet ble bedre inntrengning i materialet, finere overflater og fremfor alt raskere produksjon.
10 desember 2019
En engasjert og kompetent partner som kjenner kravene som gjelder for avgasstester under realistiske forhold, og som utfører oppdraget sitt på en effektiv, profesjonell og punktlig måte, kan være gull verdt. Det er nøyaktig dette Air Liquide tilbyr gjennom sine tjenester for utslippsmåling.
21 november 2019
Laboratorier utfører stadig oftere analyser på isotoper etter hvert som isotopanalyser kan gi unike resultater.
4 november 2019
Innenfor industri og på laboratorier, der personalet håndterer giftige, brannfarlige eller eksplosive gasser, er det svært viktig å jobbe forebyggende med arbeidsmiljø – for eksempel ved å bruke velfungerende gassdetektorer.
23 oktober 2019
Additive Manufacturing – eller industriell 3D-printing – blir stadig mer populært i forbindelse med produksjon av metalldeler, ettersom 3D-teknikken utvikles og gjør det mulig å serieprodusere. Laser Beam Melting har vist seg å være en lovende og konkurransekraftig teknikk og stadig flere virksomheter oppdager de tekniske og økonomiske fordelene som Laser Beam Melting kan tilby. Det finnes imidlertid mange spørsmål som må besvares før du på en så effektiv måte som mulig kan begynne å produsere med Additive Manufacturing.
23 oktober 2019
AR (Augmented Reality) er en teknikk som kan gjøre det enklere både for yrkesskoler og bedrifter der sveising står i sentrum. Med AR-utstyr kan man på en naturtro måte og under trygge forhold, simulere ulike tenkbare scenarier og på den måten forutse mangler, feil og eventuelle arbeidsmiljøproblemer.
21 oktober 2019
Den nyeste utviklingen gjør det mulig å oppnå perfekt temperaturregulering under produksjon og transport av næringsmidler som kjøtt, fisk, fjærkre, grønnsaker, ost og pasta. Dette gir noen betydelige fordeler.
27 september 2019
BH Svets AB er en privateid svensk bedrift som ligger i Habo, en liten by en drøy mil nord for Jönköping. Bedriften har spesialisert seg på sveisearbeider av høy kvalitet for bl.a. EatGood Sweden AB, som selger ovner for sunn frityrsteking.
19 september 2019
Man skulle ikke tro det var noen større forskjeller mellom de ulike argongassblandingene som industrigasselskapene tilbyr, men faktum er at Air Liquides ARCALTM-produktprogram skiller seg tydelig ut. ARCAL-basis sortimentet gjør det enkelt å velge riktig gass for de fleste typer sveising. Og hvis du trenger noe ekstra, velger du en av ARCAL Tekniske beskyttelsesgasser.  
18 juni 2019
Hvis en bedrift bryter reglene for kjølekjeder, kan det få alvorlige økonomiske konsekvenser – ikke minst ettersom det kan føre til alvorlige helseproblemer for kunden.
16 mai 2019
Det er en kjent sak at oksygeninnhold i væsker som f.eks. drikker, sauser, olivenolje eller legemidler, fører til oksidering. Ettersom oksideringen virker negativt inn på holdbarheten, bør oksygenmengden reduseres så mye som mulig. «Oksygenhåndtering» er en serie av tiltak som skal sikre at oksygenrestene i sluttproduktene holdes på et minimum.
11 april 2019
Myndigheter og forbrukere stiller – med rette – stadig høyere krav til god hygiene i næringsmiddelindustrien. I Air Liquides nyeste generasjon «Cryo Cabinet» – en serie høyteknologiske kryogene skap – lanseres en rekke innovative teknologier for å oppfylle disse kravene på en optimal måte.
22 mars 2019
Da Novafos, en av kundene til EnviDan A/S – et velrenommert konsulentforetak innenfor avløpsrensing med kontor i Danmark, Sverige og Norge, fikk et akutt problem med avløpsrenseanlegget sitt, valgte foretaket å kontakte Air Liquide i Danmark.
7 mars 2019
Finn Spring Ltd. er Finlands største produsent av kildevann. Familieforetaket, som startet opp i 1991, har i dag 80 medarbeidere. Finn Spring Ltd. ligger i Mellersta Österbotten i Finland og produserer over 80 millioner liter kildevann per år.
8 januar 2019
Større foretak transporterer vanligvis gassflaskene sine med lastebil, men mindre foretak og privatkunder vil kanskje ordne transporten på egen hånd. Som regel velger man da en varebil eller en vanlig personbil, dvs. kjøretøy som ikke er beregnet på dette. Akkurat dét er ikke noe problem i seg selv, men det er viktig å følge loven. Vi hos Air Liquide anbefaler at du i tillegg følger våre retningslinjer for sikkerhet. Malou Lindberg, Industrial Merchant Packaged Gases & Specialty Gases Director Norden, med ansvar for Air Liquides produksjon av industrigasser og spesialgasser på gassflasker, forklarer her hva du bør tenke over.
12 november 2018
Her har du noen praktiske tips til hvordan du gjør festen til en braksuksess!
17 oktober 2018
Brukere som kun trengte en liten mengde helium (f.eks. til å fylle ballonger) var tidligere nødt til å tegne leieavtaler, og håndtere store og tunge gassflasker. Det var riktignok mulig å kjøpe heliumflasker for engangsbruk, men ulempen med disse var at de måtte leveres inn til gjenvinning etter bruk.