Siste artikler
10 januar 2022
En viktig grunn til at næringsmidler har begrenset holdbarhet, er oksygenet i luften. Oksygen fremmer utviklingen av en rekke bakterier og mikrober, som igjen angriper næringsmidlet.
9 oktober 2020
Det er ingen enkel oppgave å velge og utforme egnet emballasje til næringsmiddelprodukter, særlig fordi emballasjens kvalitet og utseende har stor betydning for produktets attraktivitet. Én av de viktigste faktorene når det gjelder kvalitet, er selvsagt holdbarheten. Lengre holdbarhet er ikke bare en fordel for produsenten, men også for forbrukeren.
16 august 2019
For ikke så lenge siden var det en selvfølge for de fleste i den vestlige verden at ett av dagens måltider skulle inneholde kjøtt og vegetarianerne utgjorde kun en svært liten gruppe. I dag velger imidlertid stadig flere en livsstil som semi-vegetarianer eller fleksitarianer. Vi skjærer ned på kjøttforbruket, og velger i stedet mer bærekraftige alternativer og mat med høyere grønnsaksinnhold. Til og med verdens største hurtigmatkjede, McDonalds, følger trenden og lanserte sin første veganburger, McVegan, i Sverige og Finland for et par år siden.