Kritiske leveranser av PEMS-gasser

10/12/2019

delivery PEMS gases
Air Liquides tjenester for utslippsmåling er til uvurderlig hjelp for bilprodusenter

En engasjert og kompetent partner som kjenner kravene som gjelder for avgasstester under realistiske forhold, og som utfører oppdraget sitt på en effektiv, profesjonell og punktlig måte, kan være gull verdt. Det er nøyaktig dette Air Liquide tilbyr gjennom sine tjenester for utslippsmåling.

Avgasstester under realistiske forhold

Etter utslippsskandalene i bilindustrien som i 2015 rammet flere bilprodusenter, har myndighetene i mange EU-land gjennomgått testprosedyrene. I tillegg til tradisjonell testing på rullebånd i verkstedsmiljøer fokuserer de nye lovene på virkelighetstro tester på alle typer veinett, både bygater, landeveier og motorveier. Når en test som etterligner virkeligheten skal gjennomføres, monteres et mobilt utslippsmålingssystem, et såkalt PEMS, på kjøretøyet som skal testes.

Avgassnivåene måles mens kjøretøyet faktisk beveger seg. For at målingene skal bli mest mulig nøyaktige kreves det spesialgasser for å kalibrere de svært følsomme instrumentene. Testingen følger ofte et skjema, og det innebærer at jobben må gjøres innen et begrenset tidsintervall. Da er det avgjørende å få gassene frem til rett sted og til rett tid.

“... en viktig del av testprosedyren vår"

PEMS-testteamet for Jaguar Land Rover er fornøyde med  Air Liquides tjenester, og teamlederen understreker hvor viktige de er for virksomheten deres: "Testutstyret vårt krever mange spesialgasser, og uten dem ville vi ikke kunne utføre nøyaktige tester.  Så det er viktig for testprosedyren vår å ha disse gassene – av riktig kvalitet – tilgjengelig når de trengs."

Testene utføres i mange ulike land, og Air Liquide bruker derfor egne transporter for å levere gassene til ulike steder i Europa, f.eks. til Østerrike, der vintertestene gjennomføres, eller til Spania, der avgasser testes under sommerforhold. Fordelen med Air Liquide som gassleverandør er at kunden kan stole på at leveransene kommer dit de skal, til rett tid, slik at bilprodusenten kan holde tidsplanen for de internasjonale testprogrammene.

Air Liquides erfarne logistikkteam kjenner godt til ADR/IMOs transportbestemmelser og kan navigere blant alle de varierende lovene i de ulike landene. Air Liquides PEMS-gasser er sertifisert for å oppfylle spesifikasjonene i Euro 6D, Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP) og US EPA 1065.

Uvurderlig

Jobben med å få personell og kjøretøy til teststedene er en stor nok utfordring, og for Jaguar Land Rover er fordelen med Air Liquide-løsningen åpenbar: "Air Liquides hjelp er uvurderlig, siden testpersonellet vårt kan utføre PEMS-testen uten å bekymre seg for leveransen av gassflaskene."

Vil du vite mer om spesialgasser for avgasstester?

 

Kontakt oss