Velger du riktig gass ved sveising?

01/07/2021

Are you using the correct welding gas
Basissortiment og tekniske beskyttelsesgasser for alle typer sveising.

Man skulle ikke tro det var noen større forskjeller mellom de ulike argongassblandingene som industrigasselskapene tilbyr, men faktum er at Air Liquides ARCALTM-produktprogram skiller seg tydelig ut. ARCAL-basis sortimentet gjør det enkelt å velge riktig gass for de fleste typer sveising. Og hvis du trenger noe ekstra, velger du en av ARCAL Tekniske beskyttelsesgasser.

 

ARCAL – vårt basissortiment

Basis sortimentet vårt omfatter fire beskyttelsesgasser av høy kvalitet. De dekker stort sett alle typer sveising og er enkle å bruke. Vi har kalt dem ARCAL Prime, ARCAL Chrome, ARCAL Speed og ARCAL Force. Gassene selges som standard i ulike flaskestørrelser fra 20 liter til 50 liter, samt batterier.

  • ARCAL Prime er en 99,998% ren argongass for TIG- og plasmasveising i alle typer materialer, innbefattet titan. Denne gassen kan også brukes for MIG-sveising i aluminiums- og kobberlegeringer, samt som rot beskyttelsesgass for alle materialer.
  • ARCAL Chrome er den ideelle løsningen for MAG-sveising i austenittisk og ferrittisk rustbestandig stål. Som navnet antyder, er ARCAL Chrom utviklet spesifikt for krom, som er hovedkomponenten i rustfritt stål på grunn av motstandsevnen mot rust.
  • ARCAL Speed er beregnet på MAG-sveising i lav- og ulegert stål. Muligheten den gir til å sveise med høy hastighet og stor nedsmelting, noe som gjør at den er godt egnet for automatiserte og robotiserte sveiseapplikasjoner.
  • ARCAL Force er førstevalget for MAG-sveising i lav- og ulegert stål – også når overflaten på materialet er oksidert. Den er særlig egnet for sveising i grovere materialer, for eksempel ved konstruksjon av broer, fartøy og jordbruksmaskiner.

ARCAL Tekniske beskyttelsesgasser

Produktprogrammet ARCAL omfatter også tekniske beskyttelsesgasser med et tjuetalls gassblandinger som er utviklet for svært spesifikke typer sveising.

"En av kundene våre, som sveiser sammen ulike deler på ovner til storkjøkken osv., forbedret både produksjonshastigheten og kvaliteten ved å gå over fra ren argon til ARCAL R1-2. Det oppstod ikke lenger oksidering, behovet for etterbehandling ble redusert, og sveiseskjøtene fikk en finere finish", forteller Daniel Larsson, Business Developer / Welding Expert hos Air Liquide i Sverige.

Teknisk støtte

"Sveiseekspertene våre er også en avgjørende faktor når du skal velge gass", poengterer Daniel videre. "Vi står alltid til disposisjon og kan hjelpe med å optimalisere en produksjonsprosess hos kunden".

Tre grunner til å velge ARCAL

  • Gassene er utviklet for å minimere sveisesprut og redusere oksidering.
  • Gassene følger kvalitetsstandardene ISO 14175 og AWS-A5.32
  • Avhengig av sveise applikasjon og arbeidsmetoden leveres gassene på flasker med våre innovative flaskeventiler som SMARTOP eller  ALTOP noe som gjør arbeidet brukervennlig og trygt.
Kontakt oss