Ti tips for en vellykket fest!

Er du tom for gode ideer til festen?
Gassbrukere - profesjonelle og hobby
|
12 november 2018

Her har du noen praktiske tips til hvordan du gjør festen til en braksuksess!

Tips 1 – Fest hjemme?

Da trengs det en del forberedelser! Begynn med å flytte unna alle ømtålige og unødvendige ting. Ommøbler slik at gjestene ser tydelig hvor dansegulvet er, og hvor de finner mat og drikke. Hvis du har hage eller en egnet uteplass, så bruk den til festen! Vurder om du trenger festtelt, parasoller, belysning, gasskamin eller lignende, avhengig av vær og årstid.

Tips 2 – Si det med ballonger!

Velg et tema for festen – f.eks. "Disco Deluxe", "Kostymefest" eller "Hvitt antrekk"! Sett ut "bokstavballonger" i fine farger som matcher temaet! Det gir gjestene en god velkomst. Gjestene dine kommer trolig til å ta en drøss med bilder under festen og legge dem ut på Instagram, Facebook m.m. Hvis du kjøper ballongene dine i forveien og tar bilder av dem, kan du bruke dem også i innbydelsene du sender ut! Bokstav- og tallballonger er dessuten midt i blinken til bryllup og bursdager.

Tips 3 – Spleiselag

Føler du ikke for å svette over grytene, men samtidig gjerne vil ha noe annet enn den typiske cateringmaten? Da kan et spleiselag være løsningen – be gjestene om å ta med seg en hjemmelaget rett. Angi i innbydelsen hvilken type rett (forrett, dessert osv.) hver enkelt skal ta med seg, så blir menyen garantert en innertier.

Tips 4 – Musikk

Det blir ikke riktig feststemning uten musikk. Hvis du vil at gjestene dine skal danse og ha det gøy, kan du be dem om å sende deg en e-post – før festen – med en liste over de fem danselåtene de synes er tidenes beste. Sett deretter sammen disse låtene til en spilleliste for festen din på Spotify eller YouTube, så er alt i boks!

Tips 5 – Lei inn en proff

Hva med å leie inn en danseinstruktør og gi gjestene en gruppeleksjon i dans? Hvis du velger hits som "Macarena" og "Ketchup Song", står stemningen raskt i taket. Film og del det hele, slik at dere kan ha det moro også etter festen!

Tips 6 – Barneselskap

Barn elsker ballonger og godteri, så hvis du kombinerer begge deler bare må det bli bra! Du trenger: hvit akrylfarge, en pensel, tomme papirruller fra innpakningspapir/plakater, ballonger, plastfolie, teip, tekstilbånd, saks og brusbokser.

-Mal rullene hvite og la dem tørke.

-Blås opp ballongene og knytt dem sammen.

-Klipp av en bit av båndet, slik at det er litt lengre enn rullen.

-Knytt den ene enden av båndet i ballongen, og den andre i brusboksen.

-Dra boksen gjennom rullen og trekk den ut i den andre enden.

-Fest båndet med teip mot innsiden av rullen, slik at ballongen blir sittende tett mot rullen.

-Pakk ballongen i folie og la boksen danne bunnen på rullen, slik at "klubben" blir stabil.

Tips 7 – Kostymefest

Utkledning skaper alltid god feststemning. Gjestene tør å slippe seg løs også utenfor dansegulvet. Vil du gjøre det enkelt for gjestene dine? Ta imot gjestene med en "torgbod" og en sekk med gamle klær og tilbehør som du deler ut til dem. Hvis du i tillegg har et tema, kan det bli alle tiders!

Tips 8 – I klisteret

Gi alle et sett med morsomme klistremerker. Tanken er at gjestene skal forsøke å lime klistremerkene på ryggen til hverandre i smug. Den som først klarer å lime alle klistremerkene sine på de andre uten å bli oppdaget, vinner. Jovisst er det litt barnslig, men det blir ikke mindre gøy av den grunn!

Tips 9 – Bobler

Det blir ikke fest uten bobler! Lag "bobler" av ballonger. Heng ballonger i ulike størrelser – kanskje i forskjellige pastellnyanser – på veggen eller der det måtte passe. Dette er en super måte å pynte bordet der du serverer mat eller bobler!

Tips 10 – Få festen til å vare lenger

Alt tar slutt engang, også en vellykket fest. Som en fin avslutning kan du gi gjestene en liten gave når de drar hjem – kanskje en ballong? Lag takkekort der du skriver en personlig tekst. Beskriv hvor gjestene neste dag kan laste ned bilder og videoer fra festen. Du kan også legge fram en gjestebok der alle kan kommentere festen. På den måten blir det en minneverdig kveld også for deg.

Kjøp gassen din her!

Finn salgssteder

DEL