Ledende teknologi gir topp hygiene ved håndtering av næringsmidler

Cryo Cabinet-skapene har blitt nominert til Hygienic Design Award
Næringsmidler & Farmasi
|
11 april 2019

Myndigheter og forbrukere stiller – med rette – stadig høyere krav til god hygiene i næringsmiddelindustrien. I Air Liquides nyeste generasjon «Cryo Cabinet» – en serie høyteknologiske kryogene skap – lanseres en rekke innovative teknologier for å oppfylle disse kravene på en optimal måte.

De nye Cryo Cabinet-skapene er laget for å fryse, skallfryse eller kjøle store mengder næringsmidler raskt, sikkert og effektivt. Vi har gjort alt for å få skapene så hygieniske som mulig. Og dette har vi lyktes med. Den nye generasjonen Cryo Cabinet-skap var i 2017 blant finalistene til Hygienic Design Award ved CFIA av den franske greinen av EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group).

30 % høyere produksjonskapasitet

Cryo Cabinet-skapene, som kun skiller seg fra hverandre i kapasitet, er beregnet på satsvis kjøling og frysing. En vogn med næringsmidler settes til kjøling i skapet. Så snart døren lukkes og startknappen trykkes inn, sprøytes det inn flytende nitrogen eller flytende karbondioksid i skapet for å fryse, skallfryse eller avkjøle innholdet. Ettersom denne prosessen vanligvis går 30 % raskere enn med tradisjonelle skap, reduseres kostnadene knyttet til bearbeiding.

«Det brukes i dag stort sett vanlige kjøleskap, men problemet med disse er at de bruker lang tid på å kjøle ned og fryse ting», forklarer Mats Nilsson, Business developer og Field Sales, Food & Pharma hos Air Liquide. «Det dannes dermed større iskrystaller i maten, og dette forringer kvaliteten på de fleste næringsmidler, innbefattet kjøtt, fisk, skalldyr, frukt og grønnsaker.»

Toppscore på hygiene

«Cryo Cabinet-serien er designet ut fra EHEDGs retningslinjer. Dette gjør Cryo Cabinet-serien til en av markedets mest hygieniske kjøleskaps-/fryserserier», fortsetter Mats.

«Skapene er i helsveist rustfritt stål, og dette betyr at vi unngår mange fuger, skruer og muttere der det kan samle seg smuss. Også håndtak, låser og hengsler er i rustfritt stål. I stedet for de tradisjonelle 90° vinklene, brukes 45° vinkler inni skapet. Rengjøringen blir dermed langt enklere, og man reduserer risikoen for at det blir liggende igjen smuss i skapet.»

Med øye for detaljer

«Lukkemekanismen for døren består av et system med en kraftig magnettetning som er enkel å ta bort (patentsøkt). Magnetene er plassert bak rammen på Cryo Cabinet-skapet, og den avtakbare tetningen er lagt rundt en kjerne av ferritisk rustfritt stål som tiltrekkes og holdes på plass av magnetene.»

«Vi har også tenkt på viften og avtrekket for overskuddsgass. Viftene er i rustfritt stål og monteres med hygieniske festeanordninger og en spesialdesignet tetning. Avtrekket er plassert slik at eventuell kondens ikke kan komme i kontakt med næringsmidlene. På utsiden er skapet utstyrt med brukervennlige, hygieniske kontroller som er enkle å rengjøre og vedlikeholde.»

Totalløsning

Cryo Cabinet-serien er en del av Air Liquides sortiment for kjøling og frysing som omfatter Air Liquides næringsmiddelgasser ALIGAL, bruksutstyr, teknisk støtte samt et skreddersydd Performance Service-program som optimaliserer prosessen.

 

Kontakt vår ekspert!

Mats Nilsson, Business developer og Field Sales, Food & Pharma

DEL