Finn Spring ønsker å bli markedsledende i Norden

07/03/2019

Finn Spring Ltd.
«Pålitelige og engasjerte samarbeidspartnere som Air Liquide gjør dette målet enklere å nå».

Finn Spring Ltd. er Finlands største produsent av kildevann. Familieforetaket, som startet opp i 1991, har i dag 80 medarbeidere. Finn Spring Ltd. ligger i Mellersta Österbotten i Finland og produserer over 80 millioner liter kildevann per år.

I Mellersta Österbotten ligger også Multila-kilden som Finn Spring henter det naturlige kildevannet sitt fra og tapper på flaske. En UNESCO-studie viser at finsk vann har verdens beste kvalitet. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at Finn Springs vannprodukter, deriblant Spring Aqua Premium, eksporteres over hele verden. Finn Spring tilbyr rent kildevann, mineralvann, kullsyreholdig mineralvann, ulike typer brus og kullsyreholdig mineralvann med bl.a. eple-, appelsin- og bringebærsmak.

Økende volumer

Hannu Ali-Haapala, administrerende direktør hos Finn Spring Ltd., forklarer hvordan partnerskapet med Air Liquide fungerer: «Samarbeidet vårt startet allerede i 1996, bare fem år etter at selskapet vårt ble stiftet. Det hele begynte med flytende karbondioksid, som vi bruker for å tilsette kullsyre i drikkene våre. Volumet, som i startfasen av samarbeidet vårt lå på ca. 10 til 15 tonn i året, har i dag økt til 1600 tonn per år.» Bildet ovenfor viser Hannu-Ali-Haapala (til venstre) sammen med produksjonssjef Aleksi-Ali-Haapala.

«Vi tegnet nylig en ny kontrakt for gassleveranser til fabrikkene våre i Sykäräinen og Lestijärvi, ettersom vi har økt produksjonen ved disse to fabrikkene», fortsetter Hannu Ali-Haapala. Vi er svært fornøyde med partnerskapet, for vi vet at Air Liquide alltid lever opp til de høye kvalitetskravene våre og dessuten kan garantere leveransesikkerhet.»

Gassen som Finn Spring bruker, er karbondioksid av næringsmiddelkvalitet. Den lagres på tanker som er utstyrt med et nettbasert overvåkningssystem. Air Liquides logistikkavdeling kan dermed følge med på gassforbruket og planlegge leveranser til Finn Spring deretter.

Ekspertise gir merverdi

«Samarbeidet vårt omfatter mye mer enn bare leveranser av karbondioksid», poengterer Hannu Ali-Haapala. «Air Liquides eksperter er alltid klare til å gi oss teknisk støtte. Vi utvikler hele tiden nye vannprodukter, og bruker Air Liquides gasser og ekspertise til å forbedre både produktholdbarheten og emballasjekvaliteten vår. Vi ønsker for eksempel å forlenge holdbarheten til vitaminene (C, B6, B12, D) i helsedrikkene våre, Ryhti, Nätti og Puhti, ved å erstatte det resterende oksygenet i flasken med en dråpe nitrogen. Vi kommer også til å bruke flytende nitrogen for å trykksette store vannflasker på 5 og 10 liter, slik at de blir fastere. Dette vil gjøre flaskene enklere å håndtere, pakke og transportere.»

Han avslutter: «Vi har i nærmeste fremtid flere planlagte samarbeidsprosjekter med Air Liquide som skal øke kvaliteten vår og gjøre oss enda mer effektive. Denne utviklingen er i de fleste tilfeller knyttet til produktene våre, men vi kommer for eksempel også til å undersøke muligheten for å kunne rense avløpsvannet vårt ved hjelp av ozon. Målet vårt er å bli markedsledende på kildevann i Norden. Pålitelige og engasjerte partnere som Air Liquide gjør dette målet enklere å nå.»

Kontakt oss