«Summer School var en fantastisk opplevelse som jeg varmt kan anbefale»

Air Liquides Summer School i Paris
Menneskene bak
|
22 januar 2019

Air Liquides Summer School er et unikt program for internasjonale økonomi- eller vitenskapsstudenter som ønsker å vite mer om foretaket og foretaksvirksomheten.

Tyske Pia Biermann begynte på et internasjonalt praksisprogram hos Air Liquide, og bestemte seg senere for å søke på Air Liquides Summer School i Paris. Sammen med 29 andre ble hun plukket ut til å delta i dette unike programmet...

«Kort tid etter at jeg hadde fullført kandidateksamen i bedriftsadministrasjon i Tyskland, begynte jeg på Air Liquides internasjonale praksisprogram hos Air Liquide Belgia. I programmet matches søkerne med ledige praksisplasser over hele verden. Programmet var en svært positiv opplevelse, og jeg bestemte meg derfor for å ta enda en praksisperiode hos Air Liquide», sier Pia.

Introduksjon av programmet

«Under en medarbeidersamtale fortalte min HR Talent Manager om Summer School-programmet og målet med programmet. Hun sa at jeg oppfylte alle kravene, og det motiverte meg til å søke. Jeg fikk vite at Air Liquides Summer School-program gir studenter fra hele verden en unik mulighet til å oppleve både dybden og bredden i Air Liquides virksomhet. Hvert år blir 30 internasjonale studenter invitert til Paris i en uke. I løpet av programmet får de besøke flere deler av foretaket og være med på lærerike presentasjoner. Målet er å tilpasse kunnskapene man tilegner seg mens man jobber med en relevant forretningscase. I tillegg til å lære mer om den daglige virksomheten, får studentene innsikt i fremtidens trender og teknologi. Videre er det en plattform der studenter fra ulike kulturer og med ulik utdanningsbakgrunn kan diskutere og utveksle informasjon.»

Summer School: fordelene

«Jeg hadde stort utbytte av programmet, ettersom det ga meg innsikt i virksomhetsområder og forretningssegmenter jeg ikke kjente til fra det daglige arbeidet mitt. Det gjorde at jeg fikk større forståelse av hvordan konsernet fungerer i ulike deler av verden, samt hvordan virksomheten og målene ser ut per i dag og vil se ut i fremtiden. Det har jeg hatt stor nytte av, i og med at arbeidet på avdelingen Business Development der jeg jobber alltid er fremtidsrettet og preget av innovasjon.»
«Vi jobbet med forretningscasen i et team med stort mangfold. Teamene bestod av menn og kvinner, ingeniører og økonomistudenter fra hele verden. Det gav oss et godt bilde på hvordan det er å jobbe hos et industriforetak som Air Liquide. Summer School bød dessuten på mange muligheter til å gå videre og utvikle seg faglig utenfor Air Liquide – blant annet ved at vi fikk hjelp med CV-ene våre og anledning til å trene på jobbintervjuer.»

Nettverksbygging i tjue land

«I tillegg til det rent profesjonelle utbyttet av Summer School, var det en fantastisk opplevelse å være sammen med mennesker fra mange ulike kulturer i en hel uke. Gruppen vår bestod av studenter fra mer enn tjue land, så det var veldig interessant å utveksle erfaringer og få innsikt i hvordan andre praktikanter jobber rundt om i verden. Jeg har holdt kontakten med mange av deltakerne etter Summer School, og vi har allerede fått mye ut av dette nettverket. Summer School var en fantastisk opplevelse som jeg varmt kan anbefale til alle studenter som er interessert i å jobbe hos Air Liquide i fremtiden.»

Er du klar til å søke på Air Liquides Summer School?

 Har du spørsmål? Kontakt oss, (gjerne på engelsk), så hjelper vi deg!

Les mer om Air Liquide

Air Liquide er en fantastisk arbeidsplass der du kan utvikle potensialet ditt. Hvis du vil vite mer om mulighetene for en karriere hos oss, kan du besøke hjemmesiden vår.

Air Liquides karrieresider

 

DEL