«Jeg inspireres til å bli bedre hele tiden».

Olga Zouboff, Energy Manager i Air Liquide.
Menneskene bak
|
2 august 2021

Olga Zouboff trives bra på jobben i Air Liquide: «Jeg inspireres hele tiden til å bli bedre og får samtidig god støtte. Det skjer alltid noe nytt, så arbeidet er spennende hele tiden», sier Olga.

«Da jeg skulle begynne å studere, valgte jeg utdanning innen språk og handel og deretter en mastergrad i ledelse. Kanskje ingen innlysende utdanning på en industriarbeidsplass som Air Liquide», sier Olga.

Tekniske og økonomiske utfordringer

Før Olga begynte i Air Liquide hadde hun allerede en vellykket karriere bak seg i virksomheten ENGIE. «I løpet av mine første år i ENGIE deltok jeg i en arbeidsrotasjon for å bli kjent med de forskjellige avdelingene i virksomheten. Etter det arbeidet jeg som Gas Transport Manager i et par år, før jeg fikk en stilling hvor jeg hadde ansvaret for å optimere virksomhetens kraftverk», forteller Olga.

«Arbeidet hadde en teknisk side – hvor man for eksempel var nødt til å ta hensyn til begrensninger i produksjonskapasiteten – og en økonomisk side, med «make or buy»-beslutninger om hvorvidt vi skulle produsere strøm eller kjøpe den på markedet», fortsetter Olga.

«Etter åtte år i ENGIE følte jeg meg klar for nye utfordringer. Jeg jobbet som frilanskonsulent i ett år, men bestemte meg til slutt for å gå tilbake til å bli ansatt igjen. Litt senere havnet jeg hos Air Liquide gjennom et rekrutteringsbyrå og begynte å jobbe her i januar 2019», forteller Olga.

SIO Performance Center

Olga arbeider i energiavdelingen i SIO Performance Center i Brussel. «SIO står for «Smart & Innovative Operations». Avdelingens fremste mål er å håndtere og utnytte våre produksjonsaktiva på beste vis og å forbedre kundeopplevelsen. Jeg og mine kolleger fokuserer på virksomhetens energistrategi», forteller Olga.

«Arbeidsoppgavene mine omfatter nøye overvåking av energiforvaltningen, slik at vi kan vurdere og følge opp hvordan den påvirker virksomheten vår. Jeg trives også med å være involvert i ulike prosjekter innen fornybar energi, som er ett av tiltakene for å nå konsernets klimamål», fortsetter Olga.

«Samlet sett så er arbeidsoppgavene mine varierte, så ingen dager er like. Samarbeidet med kollegene mine – tre kvinner og tre menn – fungerer utrolig bra. Stemningen er god og avslappende, og lagånden på topp!», sier Olga.

Balanse mellom yrkesliv og privatliv

«Hvis man vil lykkes i en innovativ virksomhet som Air Liquide, må man kunne håndtere alle slags utfordringer og tilegne seg veldig mye teknisk kunnskap. Det er også en av grunnene til at jeg trives så godt her. Jeg inspireres hele tiden til å bli bedre og får samtidig god støtte. Det skjer alltid noe nytt, så arbeidet er spennende hele tiden», sier Olga.

«Det er ikke alltid så lett å finne en god balanse mellom arbeid og privatliv, spesielt hvis man er tobarnsmor slik som jeg er. Men i Air Liquide fungerer det kjempebra og det avhenger i stor grad av fleksibiliteten som finnes her. Hvis jeg for eksempel må ta fri en halv dag når barnet mitt er sykt, er det sjelden noe problem. Det lager en trivelig og konstruktiv arbeidssituasjon som er bra for både jobb og privatliv», avslutter Olga.

Les mer om karriere i Air Liquide

DEL