«Hos Air Liquide får du den selvtilliten du trenger for å starte prosjekter du har troen på.»

01/06/2022

Morgane Dignan
Morgane Dignan, leder for digitalisering og innovasjon

Morgane Dignan begynte å jobbe hos Air Liquide i VIE-programmet (Volunteer for International Experience), hvorpå hun fikk fast jobb som leder for digitalisering og innovasjon.

Før denne nye stillingen arbeidet hun som digital prosjektleder i Air Liquides Transformation Team. Hun vil fortsette dette arbeidet – hvor hun starter prosjekter som har med verktøy for effektiv digitalisering å gjøre – også i sin nye stilling. Det er kanskje ikke noe opplagt valg for en som har studert grafisk design ved Ecole d’art Maryse Eloy i Paris.

– Der lærte jeg blant annet å forstå kundenes behov og svare med visuelle midler, forklarer Morgane. – Senere kunne jeg bruke disse ferdighetene som AD hos et kommunikasjonsbyrå. Etter det jobbet jeg som frilanser med digitale prosjekter for TV, filmfestivaler og innenfor webdesign. Men etter hvert ble jeg stadig mer interessert i den organisatoriske siden av prosjekter og utfordringen med å finne folk med riktig kompetanse. Jeg ønsket å koordinere og deretter utvikle nye løsninger sammen med andre.

Prosjektledelse innenfor innovasjon

Morgane bestemte seg for å gjenoppta studiene og tok en MBA, nærmere bestemt en mastergrad i Innovation Project Management, ved Sorbonne Graduate Business School i Paris. Hun jobbet deretter for det statlige jernbaneselskapet SNCF i Frankrike og for La Paillasse, et åpent forskningslaboratorium i Paris. Det var i denne perioden Morgane først kom i kontakt med Air Liquide.

– En av vennene mine jobbet som VIE i Marokko. Han var svært entusiastisk og fortalte at det kunne være interessante muligheter for meg i VIE-programmet. Jeg begynte å se etter informasjon om VIE og oppdaget at Air Liquide var et av selskapene som støttet programmet. Jo mer jeg leste om Air Liquide, jo mer lærte jeg meg om selskapets dynamikk, ambisjoner og positive ånd. Dermed bestemte jeg meg for å søke.

Midlertidig ansettelse eller VIE

– Mine fremtidige ledere var utrolig inspirerende, og vi fikk umiddelbart god kontakt og følte en gjensidig tillit. Jobben var også akkurat det jeg var ute etter: Være ansvarlig for forandringer, samtidig som du har god kontakt med både ansatte og ledere, og hvor jeg kunne utføre både effektive og praktiske endringer.

Det var likevel ikke opplagt for Morgane at hun skulle velge Air Liquide. I stedet for den midlertidige VIE-jobben, kunne hun ha valgt faste stillinger i andre bedrifter. – Det var en sjanse å ta. Men jeg fikk en god følelse for Air Liquide. Jeg hadde også hørt at VIE-jobben var en god vei inn i selskapet, og at jeg hadde en mulighet til å få fast stilling, hvis jeg gjorde en bra jobb. Og slik ble det.

Digital & Data Science Team

– Jeg jobber som leder innenfor digitalisering og innovasjon. Med et team på rundt 10 personer – Digital & Data Science Team, som er en del av Central Performance Centre i Brussel – jobber jeg for avdelingen for storindustri ved Air Liquides bedriftsklynge for Nord-Europa og CIS-landene (Benelux-landene, Russland, Norden og Kasakhstan). Teamet har som mål å gjøre den operasjonelle driften og bedriftens resultater bedre med digitale verktøy og informatikk. Jeg har fortsatt som mål å ta i bruk digitale verktøy for å oppnå en bedre forbindelse mellom den sentrale driftsavdelingen i Brussel og de forskjellige produksjonsanleggene i klyngen.

– Tidligere jobbet jeg med å lansere disse verktøyene, og nå er det på tide å følge opp dette arbeidet for å videreutvikle og optimalisere alt. Vi bruker digitale verktøy for å hjelpe operatørene og teknikerne med å utføre sine daglige oppgaver trygt og effektivt. Vi bruker også mer omfattende verktøy for å optimalisere koordineringen mellom forskjellige team. I tillegg ser vi på nyskapende løsninger, som smartbriller, som vi ønsker å bruke til pedagogiske formål og ekstern hjelp.

Neste generasjons SMR-X, en intern, digital nettside

Når Morgane ikke jobber på Evere-kontoret, er hun ute på et av Air Liquides produksjonsanlegg. – Det er viktig å ha direkte kontakt med dem som bruker de digitale verktøyene våre, for det er slik man virkelig får verdifulle tilbakemeldinger. Morgane jobber også med neste generasjons SMR-X-hydrogenanlegg i Antwerpen. – SMR-X blir vårt første interne, digitale anlegg der vi bruker nesten alle de digitale verktøyene og dataverktøyene vi har utviklet.

– Noe av det fine med denne jobben er at jeg har kontakt med mange forskjellige mennesker, og jeg lærer mye av dem hver dag. Medarbeiderne hos Air Liquide er vanligvis svært engasjerte. De tar seg tid til å dele gode tips og verdifull ekspertkunnskap.

Gjør-det-selv-metoden

– Du får mye frihet til å gjøre ting slik du vil. Du kan foreslå nye prosjekter, og hvis de blir godkjent, kan du gjennomføre eller administrere de selv. Det var slik vårt interne, digitale SMR-X-prosjekt startet. Det er også viktig og svært positivt at ledelsen ber folk i selskapet komme med strategiske forslag.

– Når det gjelder internasjonale stillinger, har Air Liquide mye å tilby. Det er ofte flere stillinger der ute, og du får god hjelp til å planlegge karrieren dit du vil.

– Jeg kan tenke meg å fortsette å jobbe med endringer og innovasjon på lengre sikt, f.eks. i en stilling hvor jeg kan jobbe med hydrogen til maritim transport. I desember 2020 ble jeg med i ALLEX (Air Liquide Leading Excellence), som er Air Liquides utdannings- og utviklingsprogram. Jeg håper å kunne starte mitt første ALLEX-oppdrag i utlandet og få nye utfordringer og prøve nye arbeidsmetoder.

Kontakt oss