«Dette er en viktig milepæl i karrieren min»

Simon Wiciak, Real-Time Engineer (VIE)
Menneskene bak
|
3 mai 2019

Han hadde egentlig tenkt å bli profesjonell fotballspiller, men som 18-åring slo Simon Wiciak inn på en helt annen karriere. Simon, som kommer fra en liten by nær Cognac i Frankrike, tok nemlig ingeniøreksamen og oppdaget Air Liquides VIE-program i stedet.

«VIE-programmet er helt klart en viktig milepæl i karrieren min. Det skyldes fremfor alt at Air Liquide behandler oss som fullverdige ingeniører. Foretaket lytter til det jeg har å si, og resultatet av analysene mine betyr faktisk noe. Det gjør at jeg allerede har lært mer enn jeg hadde forventet. Ikke bare når det gjelder det tekniske, men også med tanke på effektivt samarbeid.»

 

 

Internasjonale ambisjoner

«Da jeg tok ingeniørprogrammet ved ECE (École Centrale d'Électronique Paris), studerte jeg seks måneder i Kuala Lumpur i Malaysia, før jeg så studerte og hadde praksis i Querétaro i Mexico i et helt år. Jeg har svært lyst til å gjøre karriere utenlands, så for meg er det en ekstra fordel å jobbe hos et internasjonalt foretak som Air Liquide.»

Real-time engineer

«Jeg jobber som real-time engineer ved Operations Control Centre (OCC) hos Air Liquide i Brüssel i Belgia. Vi jobber med samordning og håndtering av det såkalte large industries-nettverket som består av 2800 kilometer med gassledninger og gasstanker som vi bruker til de største kundene våre. Vi gjør ting så effektivt som mulig, slik at kundene våre kan holde kostnadene sine nede og vi kan reagere fleksibelt på endringer i produksjonsnivået. Jeg er ikke alltid enig i beslutningene som tas, men jeg har da mulighet til å si hva jeg mener og vi kan ta en diskusjon i gruppen.»

«Jeg koordinerer dessuten to mindre deloppgaver innenfor et prosjekt om kommersiell effektivitet. Vi ønsker å utnytte kapasiteten vår mer effektivt, og samtidig ta smartere beslutninger ut fra usikre faktorer. Min oppgave er å analysere kundenes forbrukeratferd samt påliteligheten i produksjonen. For å lykkes med dette har jeg laget en støttemodell som kan generere mange ulike scenarier.»

Hvorfor Air Liquide?

«Sjefene mine anstrenger seg for å involvere meg i alle prosjekter som passer min kompetanse, og jeg får også mulighet til å utvikle meg gjennom videreopplæring. Et annet viktig punkt er at jeg gjennom det store kulturelle mangfoldet i foretaket har lært meg å håndtere og lede prosjekter på ulike måter. Arbeidsmiljøet er trivelig, og det forventes at du gjør en god jobb – uten at disse forventningene blir stressende eller negative. Etter min mening er det en perfekt balanse.»

VIE (Volontariat International en Entreprises) er rettet mot europeiske borgere som nettopp har tatt mastergrad. Det internasjonale praksisprogrammet vårt gir deg mulighet til å få praksisplass i noen av de 80 landene der Air Liquide driver virksomhet! Les mer om programmet her.

Er du klar til å søke på Air Liquides VIE-program?

Har du spørsmål? Kontakt oss, (gjerne på engelsk), så hjelper vi deg!

Les mer om Air Liquide

Air Liquide er en fantastisk arbeidsplass der du kan utvikle potensialet ditt. Hvis du vil vite mer om mulighetene for en karriere hos oss, kan du besøke hjemmesiden vår.

DEL