Siste artikler
18 oktober 2022
Marcel Magér, Sales Director E&P/M&P Denmark & Norway at Air Liquide and Brian Rudolph, Group Purchasing Manager at Steel Products
14 juni 2022
Air Liquide har tatt flere ambisiøse og vidtrekkende initiativer som en del av konsernets veikart for energikonvertering.
20 september 2021
Talloljen raffineres og blir til råmateriale for farger, smøremiddel og lim. I produksjonsprosessen for tallolje og harpiks kreves det flytende nitrogen.
1 mai 2021
Bærekraftig utvikling er ikke lenger noen parentes på virksomhetens nettsider eller i årsregnskapene. Offentligheten forventer – og framfor alt planeten vår behøver – ytterligere innsats fra bedrifter i dag. Alle må helhjertet og reelt arbeide for en bærekraftig fremtid . Utenom alle små forandringer som vi gjør på arbeidsplassene våre, kan bedrifter ta et større ansvar og arbeide strukturert og målbevisst fremover. I Air Liquide kontrollerer vi våre interne prosesser og ser på produktenes egenskaper og hvordan vi kan bidra til bærekraftige løsninger, samt så klart hvem vi velger som leverandører og samarbeidspartnere.
5 februar 2021
Karbondioksid er et praktisk og sunnere alternativ til svovel- og saltsyre når man vil justere pH-verdien i avløpsvannet i et renseanlegg. I tillegg til å være mer miljøvennlig og økonomisk, er en løsning med karbondioksid trygg og enkel å håndtere for personalet.
29 oktober 2020
For oss er sikkerhet førsteprioritering og det vil det alltid være. «Safety first» er det viktigste for hele virksomheten vår og står øverst på agendaen både ved interne møter og ved kundemøter. Vi vil derfor gjerne ta deg med på en «safety walk»!
15 september 2020
Det er ingen hemmelighet at forbedringer av produksjonskvalitet og kostnadseffektivitet – ofte betydelige – kan oppnås hvis en leverandør er villig til å samarbeide aktivt med kundene sine. Spesielt når det gjelder nye produksjonsprosesser, for eksempel FDM-printing basert på metallpulver tilsett mot metall.
28 mai 2020
De fleste av dagens bedrifter legger stor vekt på miljø. I tillegg til en genuin omtanke for miljøet og et ønske om å bli mer bærekraftig, handler det om en strategisk beslutning for å innfri en økende etterspørsel etter bærekraftige produkter. Hos Air Liquide har omtanke for miljøet alltid stått sentralt i forretningsvirksomheten. Det er derfor vi utviklet konseptet Green Origin.
17 april 2020
Mange bedrifter har stort fokus på miljø og bærekraft, og ett av de viktigste spørsmålene er hva virksomhetene selv kan gjøre for å redusere CO2-utslippene sine.
2 mars 2020
Solid ekspertise og mer enn 50 års erfaring innenfor varmebehandling gjør Air Liquide til en pålitelig leverandør av gassløsninger av høy kvalitet for varmebehandling. I tillegg til gass, utstyr og installasjoner kan Air Liquide tilby kundene mer verdi gjennom brukstilpasset service for varmebehandlingsprosessen.
10 januar 2020
I datasentre finner man et stort antall servere, vanligvis på relativt kompakte rom. De har ofte en enorm gulvflate – 50 000 m² eller mer er ikke uvanlig – og en stor del av plassen tas opp av lange rader med 19-tommers reoler som er fylte med servere fra topp til bunn. På grunn av all varmen dette genererer, må datasenterne ha kraftig kjøling.
23 oktober 2019
Additive Manufacturing – eller industriell 3D-printing – blir stadig mer populært i forbindelse med produksjon av metalldeler, ettersom 3D-teknikken utvikles og gjør det mulig å serieprodusere. Laser Beam Melting har vist seg å være en lovende og konkurransekraftig teknikk og stadig flere virksomheter oppdager de tekniske og økonomiske fordelene som Laser Beam Melting kan tilby. Det finnes imidlertid mange spørsmål som må besvares før du på en så effektiv måte som mulig kan begynne å produsere med Additive Manufacturing.
22 mars 2019
Da Novafos, en av kundene til EnviDan A/S – et velrenommert konsulentforetak innenfor avløpsrensing med kontor i Danmark, Sverige og Norge, fikk et akutt problem med avløpsrenseanlegget sitt, valgte foretaket å kontakte Air Liquide i Danmark.
16 oktober 2018
Bruken av additiv tilvirkning (3D-printing) øker raskt, og stadig flere virksomheter får øynene opp for fordelene – f.eks. at teknologien nå er moden nok for serieproduksjon.
16 oktober 2018
Det er enkelte ting du bør tenke over, dersom du vurderer å kjøpe en LBM-maskin (Laser Beam Melting). Avgjørelsen kompliseres gjerne av at du i tillegg til selve maskinen ofte må velge spesifikt ekstrautstyr.