Siste artikler
14 desember 2022
GroPro AB ligger i byen Bjuv, den såkalte «svenske ertehovedstaden». Bli med oss og møt administrerende direktør Bengt Persson, en pioner innen utvikling av sirkulær matproduksjon, og se hvordan Green Origin -gass bidrar til å begrense karbonintensiteten i matproduksjonen hans.
1 april 2022
IKEAs varehus i Malmö ønsker i størst mulig grad å bidra til resirkulering, også når det gjelder eget kjøkken. Og hva kan gi et større bidrag enn når man dyrker salaten lokalt med avansert teknologi og klimasmart gass i en container som står på parkeringsplassen til varehuset?
10 januar 2022
En viktig grunn til at næringsmidler har begrenset holdbarhet, er oksygenet i luften. Oksygen fremmer utviklingen av en rekke bakterier og mikrober, som igjen angriper næringsmidlet.
1 oktober 2021
Det finnes en rekke mindre bryggerier i Norden. Noen av disse drives kommersielt, mens andre er kun hobbyprosjekter. Det bemerkelsesverdige er at mange av disse mikrobryggeriene brygger øl av veldig høy kvalitet.
2 desember 2020
Hele 1,2 milliarder tonn næringsmidler går til spille hvert år på verdensbasis. Dette er etisk forkastelig og et økonomisk sløseri som koster nærmere 825 milliarder euro per år. All utvikling som bidrar til å bekjempe matsvinn, er derfor svært velkommen.
9 oktober 2020
Det er ingen enkel oppgave å velge og utforme egnet emballasje til næringsmiddelprodukter, særlig fordi emballasjens kvalitet og utseende har stor betydning for produktets attraktivitet. Én av de viktigste faktorene når det gjelder kvalitet, er selvsagt holdbarheten. Lengre holdbarhet er ikke bare en fordel for produsenten, men også for forbrukeren.
30 juli 2020
Ole's, som ligger i Edsevö i Finland, er et familieforetak som produserer hamburgere og kebabprodukter av høy kvalitet. Produktene selges til grossister, restauranter og hamburgerrestauranter over hele Finland. Foretaket, som er svært opptatt av bærekraft, har sågar lansert den første klimanøytrale biffen noensinne.
21 oktober 2019
Den nyeste utviklingen gjør det mulig å oppnå perfekt temperaturregulering under produksjon og transport av næringsmidler som kjøtt, fisk, fjærkre, grønnsaker, ost og pasta. Dette gir noen betydelige fordeler.
16 august 2019
For ikke så lenge siden var det en selvfølge for de fleste i den vestlige verden at ett av dagens måltider skulle inneholde kjøtt og vegetarianerne utgjorde kun en svært liten gruppe. I dag velger imidlertid stadig flere en livsstil som semi-vegetarianer eller fleksitarianer. Vi skjærer ned på kjøttforbruket, og velger i stedet mer bærekraftige alternativer og mat med høyere grønnsaksinnhold. Til og med verdens største hurtigmatkjede, McDonalds, følger trenden og lanserte sin første veganburger, McVegan, i Sverige og Finland for et par år siden.
18 juni 2019
Hvis en bedrift bryter reglene for kjølekjeder, kan det få alvorlige økonomiske konsekvenser – ikke minst ettersom det kan føre til alvorlige helseproblemer for kunden.
16 mai 2019
Det er en kjent sak at oksygeninnhold i væsker som f.eks. drikker, sauser, olivenolje eller legemidler, fører til oksidering. Ettersom oksideringen virker negativt inn på holdbarheten, bør oksygenmengden reduseres så mye som mulig. «Oksygenhåndtering» er en serie av tiltak som skal sikre at oksygenrestene i sluttproduktene holdes på et minimum.
11 april 2019
Myndigheter og forbrukere stiller – med rette – stadig høyere krav til god hygiene i næringsmiddelindustrien. I Air Liquides nyeste generasjon «Cryo Cabinet» – en serie høyteknologiske kryogene skap – lanseres en rekke innovative teknologier for å oppfylle disse kravene på en optimal måte.
7 mars 2019
Finn Spring Ltd. er Finlands største produsent av kildevann. Familieforetaket, som startet opp i 1991, har i dag 80 medarbeidere. Finn Spring Ltd. ligger i Mellersta Österbotten i Finland og produserer over 80 millioner liter kildevann per år.
11 februar 2019
Å tenke bærekraft i det du gjør er like viktig enten du er fattig eller rik, privatperson eller bedrift. Når du forlenger holdbarheten til næringsmiddelproduktene dine, uten at det går på bekostning av kvalitet og ferskhet, bidrar du til å redusere svinn.
17 oktober 2018
Det er utrolig viktig å ha en profesjonell innstilling til alt som har med hygiene å gjøre i næringsmiddelindustrien. Selv relativt små feilskjær kan få langtrekkende og alvorlige konsekvenser.