Siste artikler
22 april 2021
Den nye europeiske F-gassforordningen, som trådte i kraft allerede i 2015, er en stor utfordring for HVACR-industrien (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration). Målet med forordningen, som er en del av European Climate Change Program, er å redusere utslippene av bestemte fluorholdige klimagasser som bidrar til den globale oppvarmingen. HVACR-industrien påvirkes av forordningen i og med at kjølemidlene som brukes i bl.a. varmepumper, kjøle- eller fryseutstyr nå må fases ut ved nyinstallering og service på grunn av høy miljøpåvirkning.
25 mars 2021
Du har to måter å velge mellom når du skal kjøpe en bærbar gassflaske. Du kan kjøpe flasken din enten på nett eller hos en av våre forhandlere.
16 februar 2021
Kundene som bruker myGAS i dag vet at det nettbaserte verktøyet egner seg godt til alt det administrative rundt kjøp, produktinformasjon og tidligere bestillinger av gass hos oss. De fleste bruker myGAS fra PC-en på kontoret, men det finnes flere situasjoner hvor du trenger større bevegelighet. Da er myGAS mobilapp et ypperlig supplement som gjør gassbestillingen enklere, samtidig like pålitelig, selvom du er på farten.
19 januar 2021
Vanlige gassflasker egner seg ofte dårlig til arbeid der det er trangt og lite plass. I tillegg til problemene ved fysiske egenskaper som størrelse og vekt passer det tradisjonelle leiesystemet for konvensjonelle gassflasker heller ikke like godt for alle. Dette gjelder blant annet Simo Aittola, innehaveren av VVS-installatøren Pyhäjoen LVI-Tarvike, som har satset på ALbee.
26 november 2020
Man skulle ikke tro det var noen stor vits i å sammenligne gass på gassflasker fra ulike gassleverandører. Produktene fremstår som tilnærmet identiske, og det er kun prisen som ser ut til å skille dem. I praksis er det imidlertid langt mer enn som så...
12 mai 2020
Gjennom å bruke ALbee-gassflasker kan de ansatte i DynaMate AB utføre arbeidet sitt raskere og med mindre belastninger. Sveisearbeidet blir sikrere og mer ergonomisk med 5- og 11-liters gassflasker.
28 februar 2020
Den svenske båtprodusenten Arronet Teknik AB fikk et tips av Air Liquide sin sveiseekspert: «Bruk en sveisegassblanding med argon og helium i stedet for rent argon!».  Resultatet ble bedre inntrengning i materialet, finere overflater og fremfor alt raskere produksjon.
23 oktober 2019
AR (Augmented Reality) er en teknikk som kan gjøre det enklere både for yrkesskoler og bedrifter der sveising står i sentrum. Med AR-utstyr kan man på en naturtro måte og under trygge forhold, simulere ulike tenkbare scenarier og på den måten forutse mangler, feil og eventuelle arbeidsmiljøproblemer.
27 september 2019
BH Svets AB er en privateid svensk bedrift som ligger i Habo, en liten by en drøy mil nord for Jönköping. Bedriften har spesialisert seg på sveisearbeider av høy kvalitet for bl.a. EatGood Sweden AB, som selger ovner for sunn frityrsteking.
19 september 2019
Man skulle ikke tro det var noen større forskjeller mellom de ulike argongassblandingene som industrigasselskapene tilbyr, men faktum er at Air Liquides ARCALTM-produktprogram skiller seg tydelig ut. ARCAL-basis sortimentet gjør det enkelt å velge riktig gass for de fleste typer sveising. Og hvis du trenger noe ekstra, velger du en av ARCAL Tekniske beskyttelsesgasser.  
8 januar 2019
Større foretak transporterer vanligvis gassflaskene sine med lastebil, men mindre foretak og privatkunder vil kanskje ordne transporten på egen hånd. Som regel velger man da en varebil eller en vanlig personbil, dvs. kjøretøy som ikke er beregnet på dette. Akkurat dét er ikke noe problem i seg selv, men det er viktig å følge loven. Vi hos Air Liquide anbefaler at du i tillegg følger våre retningslinjer for sikkerhet. Malou Lindberg, Industrial Merchant Packaged Gases & Specialty Gases Director Norden, med ansvar for Air Liquides produksjon av industrigasser og spesialgasser på gassflasker, forklarer her hva du bør tenke over.
12 november 2018
Her har du noen praktiske tips til hvordan du gjør festen til en braksuksess!
17 oktober 2018
Brukere som kun trengte en liten mengde helium (f.eks. til å fylle ballonger) var tidligere nødt til å tegne leieavtaler, og håndtere store og tunge gassflasker. Det var riktignok mulig å kjøpe heliumflasker for engangsbruk, men ulempen med disse var at de måtte leveres inn til gjenvinning etter bruk.